header-pic
英文翻譯練習:《建築文章》約翰派里育幼院 (John Perry Nursery)
撰文者: Wayne 發表日期: June 19, 2009 – 1:31 pm

♣ (版主執筆翻譯英文) ♣

John Perry Nursery
DSDHA

《約翰 • 派里育幼院》
DSDHA

CLIENTS BRIEF
The design of a “studio for children” provides the fourth wall to an existing courtyard, creating an integrated landscaped activity and teaching area outdoors to complement the indoor classroom spaces, of both the existing infant classrooms and the new nursery. Here, the client Jeanette Harris was determined to make the project feel as exterior as possible in a similar way. The children in Dagenham get ferried to school by car and go home to a diet of non-stop TV inside. Their view of the world is limited according to her experience. She wants to make children connect as much as possible with nature, daylight and the environment and she pushed for the use of polycarbonate to make the building feel more like a “studio for children” to create in, rather than a cosy reiteration of the domestic interior. The external world is designed to create delight as well as providing environmental stability for the building. Within this framework, the demand was to create a child focused environment exploiting scale and levels. The client sought a design approach to provide a sustainable strategy to create a purpose-built 26 place FTE Nursery for local children within a deprived area, with the design capacity for a future 50 place Children’s Centre with day care. Following the success of the building, DSDHA are now well underway with the second phase of the development. The design has been developed by listening closely to the client’s individual needs, aspirations and logistical problems, and finding shared inspiration in protected garden environments such as the Barbara Hepworth studio and garden in St Ives.

translation

業主簡介
規劃「兒童工作室」時在現有中庭旁加蓋第四道牆,構成整合的優美室外活動與教學區,以此搭配舊幼兒教室與新育幼院的室內教室。業主珍妮特 • 哈禮絲 (Jeanette Harris) 堅持要讓設計儘可能模仿戶外,因為達根罕(Dagenham)的孩童每日由汽車接送上下學,回家後又只顧著看電視,視野十分狹隘。她想讓孩童多接觸大自然、陽光與自然環境,並且提議使用聚碳酸酯 (polycarbonate),讓本建築成為幼兒揮灑創意的「兒童工作室」,而非重新複製的舒適室內空間。這個戶外世界要能帶來歡樂並為教室提供安穩的週遭環境。業主依據此點,要求設計師規劃專供幼童探索體積與層次的學習環境。設計圖還必須能夠再運用,於貧民區興建 26 所專門的全日制育幼院,甚至日後興建 50 所提供日間托兒服務的幼童中心。本案順利完工,因此 DSDHA 正在規劃第二階段的計畫。設計師規劃時曾聆聽業主的需求、願望並考慮後勤問題,甚至替聖愛維斯 (St Ives) 的「芭芭拉 • 海普渥斯工作室與雕塑花園」 (Barbara Hepworth studio and garden) 之類的保存公園進行設計時,也曾與業主相互激盪創意。

PLANNING CONSTRAINTS
The site for Phase 1 of the nursery is close to the existing 1950’s school buildings, and well within the site boundary. The design respects the existing school in scale and massing but challenges convention with the use of new materials such as Rodeca (polycarbonate) for the courtyard elevation, which received full support from the planners and the Education Department. The extended proportions and iridescent quality of the Dutch bricks protecting the elevation to the playing fields brings a quality of light reflectance, which changes dependent on the luminance of the sky.

translation

設計限制
育幼院第一階段的場址靠近現有的 1950 年代教室,興造的建築並未超出邊界。設計師規劃時顧及原有教室的大小與體積,但為了突破傳統,採用 Rodeca (聚碳酸酯) 之類的新建材來填高中庭,此舉受到規劃者與教育部的鼎力支持。為保護通向遊戲區的填高中庭而舖設的荷蘭磚,範圍廣泛且色彩斑斕,能夠反射光線,其亮度會隨天空的明暗而變動。

MATERIALS AND METHOD OF CONSTRUCTION
The construction sought to establish a dialogue between the pavilion “box” exterior (simple, economic, calm) and the landscape narrative of the interior (complex, delightful, visually sophisticated, hardworking). 3D software was used to project the construction of the landscape wall so that it was easy to build on site. The external enclosure of insulated timber stud is clad with a brick external skin to the east, and this opens up to a wall of Rodeca polycarbonate and aluminium windows, on the courtyard elevation to the west. The design was banded in layers of clear glazing at high level above the brick elevation; internally above the landscape wall; and at low level through the polycarbonate wall to gain varied visual connections to the landscape. The striking 10m cantilever is tied back to four columns of the primary steel structure to create the effect of a sailing plane of roof.

translation

建築材料與方式
本案就是要讓庭閣式的「箱型」外觀 (簡單、經濟與沉穩) 與多采多姿的內部 (複雜歡樂、繽紛燦攔與勤奮努力) 進行對話。設計師先以 3D 軟體描繪觀景牆 (landscape wall),使牆面能夠順利完工。絕緣木料壁骨的東面外側砌上磚瓦,形成一道牆面,此牆朝西面向中庭填高處的一側以 Rodeca 聚碳酸酯與鋁片來製成窗戶。整體設計完工後呈現層次感。磚瓦牆的頂部有一層透明玻璃,從內部看來,玻璃高於觀景牆。若從底層的聚碳酸酯牆向外望去,可由不同角度欣賞戶外風景。 10 公尺的懸臂樑固定於四根主要鋼樑,讓屋頂看似乘風滑翔,饒富趣味。

website_logo_2

© 英語學習網站《天地無用》- 狂飆英語的樂園






留下心得(Leave a Reply)

You must be logged in to post a comment.