header-pic
英文翻譯練習:《建築文章》Falcón 公司總部
撰文者: Wayne 發表日期: August 29, 2009 – 3:20 pm

Falcón Headquarters, México
rojkind arquitectos

墨西哥 Falcon 公司總部
Rojkind 建築師事務所

The company, Corporativo Falcón, dedicated to instruments and medical equipment, required a new headquarters building in Mexico City. The premise, besides the need of greater area and a space designed to make efficient its processes, was to offer the building the capacity to cause a radical change of image of the business, in which the center of sales would become a precinct of work and the ideal space to receive clients and to be represented like a business of high technology.
從事儀器與醫療設備買賣的 Falcón 公司 (Corporativo Falcón) 要在墨西哥市興建新的總部大樓。該公司不僅要有更為寬敞的空間,並且與增進營運效率,也要讓設計的總部大幅改變公司形象。總部大樓以銷售中心為工作區域,該處是接待客戶的理想場所,能夠讓公司展現出高科技產業的氣魄。

A property of 2353m² in a very undisturbed street was acquired, very near the San Angel district, in which three groups of constructions existed, two on the perimeter and the biggest floating in the middle of the garden. In this manner the different corporate areas were divided, concentrating the area of sales in the central building, and carrying out the main intervention in this one. 
場址旁邊為幽靜的街道,佔地 2353 平方公尺,鄰近 San Angel 區。建築工程共有三項,兩項於週邊施工,另一項最龐大的工程則在花園中央以浮架方式進行。此種規劃可分隔出公司的各種區域,讓銷售區集中於建築中央,成為推展業務的主要場所。

Begining from the quality of the main construction of having a structure of big clear gaps, the interior distribution was liberated and the project was conceptualized as a crystal box floating in the garden. Concentrating on the relationship between the interior space and the outside, the crystal skin was floated before the solid perimeter to create a filter among this polarity of spaces. Subsequently, the relation among these was carefully edited seeking the micro worlds that represent the fractions, or fragments, the branches, the stones, or only a cloud crossing the sky.
主建築保有寬闊的結構間隔,內部配置便得自由規劃,讓建案猶如漂浮於花園的水晶盒。水晶外殼著重於調和室內外的關係,利用浮架設於實體牆壁前面,作為介於這些迥異空間的濾光鏡。因此,這些空間的對位關係乃是經過仔細規劃,四週遍佈小型視窗,讓人可瞥見少許風光、片斷景緻、迎風枝枒、堅硬石塊或飄飄白雲。

The traslucid material, a series of straws encapsulated between two crystals, creates a virtual sequence of exterior spaces, and colors the interior with orange light that contrasts with the unit painted in tones of gray and creates veils of color and reflections that transform or disappear in relation to the position in which it is observed. The perforations are a response to the search of editing the views losing the gravity that exists in the traditional windows, to observe the outside mysteriously cutted and illuminated, apparently accidental that is capable of challenging the gravity, as looking through the branches of a tree. In this manner both skins are perforated as in a system of pixeles that are only touched by its edges, and that are bound as being unfolded, using this metaphor as a relationship of the ideal link among the business and their clients.
外殼材質為半透明,製法是將一排麥桿包覆於兩片水晶面板之間,這種材質讓室外空間呈現出虛擬的連續感,並且用橘光裝點室內,使其與灰色建築體呈現對比,甚至營造出從不同角度望去會變換或消逝的朦朧色澤與影像。設計穿透視窗的原因是為了善用傳統窗戶原有的失重視野,以神秘方式切割與呈現室外景象。若從隨意排列的視窗向外望去,就如同從枝椏間望去,感覺室外景象似乎能夠抵抗重力。水晶外殼與實體牆壁皆有一系列穿透窗孔,彼此僅在邊緣處碰觸,看似釋放後各自跳躍的像素,這種設計方式正是隱喻企業與客戶間若即若離的理想關係。






留下心得(Leave a Reply)

You must be logged in to post a comment.